Navigation Menu+

Tekenen met kinderen

18-4-2012 12-40-05_0013_formaat wijzigen     6-6-2012 13-04-43_0003_Formaat wijzigen

Kinderen tekenen al vanaf het moment dat ze een steentje, een takje, een potlood kunnen vasthouden. Door te krassen in het zand of te strepen op de muur laten ze hun spoor achter. Tekenen met kinderen is een feest. Kinderen beleven en vertellen hun eigen verhaal. Zij “wonen” in hun tekening en zijn daar de baas. Door te tekenen geven kinderen de wereld in en om zich heen vorm. Zo worden ze zich bewust van zichzelf en hun omgeving. In een rustige, sfeervolle omgeving stimuleert de holistische aanpak de motorische en geestelijke ontwikkeling van kinderen. In een kleine groep van 4 tot 8 kinderen gaan we tekenen en schilderen aan de hand van thema’s, gedichten en verhalen. Kinderen worden uitgenodigd om mee te doen en samen te werken. Hun fantasie wordt geprikkeld, de tekenvaardigheid geoefend en het zelfvertrouwen vergroot. Het tekenplezier staat voorop maar wat een bijzonder mooie kunstwerken komen er tevoorschijn. Je leert trots te zijn op jezelf. Een tekening zegt meer dan 1.000 woorden !

Tekengroepen voor kinderen

Kijk voor info, data en kosten onder het kopje ”cursus  en workshops”.

Tekentherapie voor kinderen

Kijk voor informatie en kosten onder het kopje ”tekentherapie en creatieve coaching”.